Ce-i cu blogul ăsta?

Acesta este un blog personal, cu de toate. Nu este un blog de mămică, deși platforma este Urbankid și deși mare parte din postări au drept subiect copiii și dilemele mele în materie de creșterea lor. Îmi place totuși să cred, că joc și alte roluri în această viață. Și scriu despre ele.

În privința “părințitului”, până la acest moment, mie mi-e clar un singur lucru: părinții (în frunte cu MAMA) sunt prioritatea ZERO într-o familie. Dacă părinții sunt frustrați, nervoși, nesatisfăcuți de viețile lor, indiferent cât se străduiesc să fie părinți buni, copiii lor vor capta nefericirea și le-o vor pune în față, precum o oglindă gigantică. Și n-o să le placă ce văd.

Happiness-mapDeci, militez pentru un psihic sănătos la părinte. Dacă asta înseamnă ca părnții să-și petreacă timpul fără copii, dacă asta înseamnă ca mamele să se întoarcă la muncă și să dea copiii la grădiniță sau la creșă, ori dacă situația în familie e mult prea tensionată și se impune angajarea unei bone, so be it!

Părinți fericiți, copii fericiți.

Egoism? Poate.

Însă având în vedere numărul mare de copii care au crescut simțind povara sacrificiului (îndeobște matern) pentru ei, e cazul să regândim poate, puțin paradigma. Cu riscul de a fi acuzați de egoism.

Lectura plăcută! :)

One thought on “Ce-i cu blogul ăsta?

  1. Buna ziua!

    Dna psihoterapeut Tina Petrareanu si dna pedagog Aurelia Damian organizeaza seminarul Cum sa motivam copilul sa faca ce nu-i place. Seminarul este adresat parintilor, va avea loc in data de 19 Februarie 2016 la Rin Grand Hotel, iar participarea este gratuita. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati urmatorul link: https://www.facebook.com/events/1557332711258667/ . In cazul in care doriti sa ne fiti alaturi, va rugam sa confirmati participarea la adresa de email andra.caracostea@yahoo.com.

    Va multumim,

    Andra Caracostea

Leave a Reply