Contați pe noi

Contați pe noi pentru gafele anului. Dacă, întâmplător, aveți copiii în clase/grupe cu ai noștri, fiți pe pace. Ne ocupăm îndeaproape să nu ocupe nimeni altcineva în afară de noi titlul de Părinții Praf ai Anului.

Noi suntem ăia.

În clasa I, Vlad a fost singurul copil din clasă care NU a dus buchet de flori Doamnei. Nu m-am gândit. Și, vorba ceea, copil de profesoară! (poate d-aia) În apărarea mea, m-am gândit că, devenind mamă practic peste noapte, nu am avut timp să intru în mood, să mă obișnuiesc de la an la an cu rigorile sistemului, să-mi intre naibii în sânge buchetul ăla de flori. Las că la al doilea o să meargă totul mai firesc.

Ei aș!

8 martie, grupa mică. De data asta, aveam circumstanțe atenuante: eram plecată din țară. Și grădinița costă, nene! Ce atâta cadoriseală? Mi se relatează însă că toate mămicile care-și aduceau copiii aveau câte o atenție în mână. Noi oare nu trebuia să….? A doua zi, mămicile se îndeletnicesc cu tăvi de mucenici la grădiniță. Noi, palma-n….

God damn! Iar am dat-o în bară.

pinterest-moms-memeVlad, clasa I, Halloween. Veniți cu măști reprezentând fructe la școală. Am meșterit și eu o afină dubioasă. Vlad a arătat precum un ștrumf modificat genetic de un cercetător debil. Costumația lui la serbări constă în haine mai acătării. Bune și alea. Nepătate de cerneală. Ce, nu-i destul? Nu. Mămicile harnice și talentate cos, leagă, țes, taie, decupează. Nu-i nimic, sigur cu Victor o să fie mai bine. Mai lejer. Intru și eu în rolul de mamă, ce naiba! Cât de greu să fie?!

Victor, grupa mică, ziua proprie de naștere. Ni se transmite să aducem tort, lumânărică, poze cu el, informații de la nașterea lui. De data asta, mă mobilizez. Le fac pe toate, le aranjez, scriu chiar  un text sensibil. Cu o zi înainte de aniversare, Victor trântește o febră și  bolește regulamentar 5 zile. Ce sens mai are să ducem la grădi tot arsenalul aniversar? A trecut ziua lui.

Not! La grădi, omulețul e sărbătorit. Cu o lumânărică improvizată și un la mulți ani chinuit. Fără tort, fără poveste, fără nimc. Noi aflăm din poze.

Mama anului c’est MOI!

Vlad, serbare de final de an, clasa a III-a. Ni se spune că nu va fi nicio serbare, ci doar o petrecere cu muzică și prăjituri și acordare de diplome pentru merite senzaționale la început. Legile Părintești ale  lui Murphy fac ca ambele serbări/sărbători/petreceri să fie programate în același timp, rupând bunătate de cuplu în două. Eu la Vlad, Husband la Victor. Mă așez comod pe scaun, gata să încep live facebooking-ul cu copilul din dotare ținând diplomele mândru, când ce să vezi? Copiii intră care mai de care cu instrumente, costume, tot tacâmul. Un stativ se instalează și un băiețel își acordează chitara. What the… what? Îl întreb pe Vlad:

– E cu poezii și cântecele? Trebuia să pregătiți ceva?

– A, nuuu, nu era obligatoriu, doar cine voia…

– Păi și tu…n-ai zis nimic….

– Păi eu nu știu să cânt și să dansez.

– Bine, dar inventam ceva, orice!!!! m-apucă pe mine panica.

Too late. Ceilalți părinți se înfoaie în pene când copiii se produc pe scena sălii de festivități. Super. Hai poate la anul facem și noi naibii ceva! Nu-i nimic, îmi voi spăla rușinea cu Victor. Numai să începă să vorbească. Să vezi atunci cântecele, poezii, momente artistice, proactivitate la grădiniță…pfoaaa! The works!

Mă întorc acasă dornică să văd imagini de la serbarea celui mic.

– Cum a fost? V-ați distrat? îl întreb eu pe Husband.

– Da, se poate spune și așa… a mâncat prăjituri de la ceilalți copii.

Holy Mother of God! ShitShitShitShitShitShitShitShitShitShitShitShitShitShitShitShit!!!!!!

Într-o fracțiune de secundă îmi revine în minte un mail rpimit acum o sută de ani (probabil 2 săptămâni sau ceva) în care eram rugați să pregătim, împreună cu copilul, o prăjitură, pentru serbarea de final, pe care copiii s-o prezinte și s-o servească celorlalți colegi, într-o comuniune binecuvântată om-natură-prăjitură. Sau ceva.

– Zi-mi că au mai fost copii care n-au avut prăjituri!

– ……

Noooooooooooooo!!!!!! Tragismul momentului trăit de mine nu poate fi depășit decât de secvența finală din Game of Thrones, sezonul curent.

Altminteri, noi să fim sănătoși. Așteptăm cu interes temele pentru părinți de la anul. Contați pe noi. Vă vom dezamăgi negreșit.

8 thoughts on “Contați pe noi

  1. Râs cu plâns îi balegă de mânz! E senzație textul 😀 lasă, nu te amărî, copiii nu se vor supăra. Și maică-mea rata chestile astea, se mai întâmplă (bine, la ea chiar era tot timpul, iar acum și-a ratat definitiv șansa). Oricum, keep calm, there is a start for everything :)

  2. Buna Diana, frumos articolul,iar partea cea mai frumoasa este ca ma regasesc si eu in aceste ipostaze…una dintre ele chiar acum la final de gradinita la fetita. Am fost implicata in organizare si am uitat de flori prt doamne… so..!!La ziua celui mic am intarziat cu tot cu tort, normal iar copii au plecat acasa.. ma rog, au mai ramas cativa… :) plus doamnele din gradi…asa ca nu a fost in van…. eu mi-am adjudecat acest titlu de cand am nascut.. nu sunt din grapa mamelor perfecte .. nici nu vreau… asa ca… don’t worry… :)

  3. Ei, welcome to the club :). Si noi la fel, ca doar platim destul la gradi…dar nu ar fi asta motivul ca mai avem bani de niste flori, dar mereu uitam. Gen, marti aveam serbare la Darius – eu credeam ca la 6.30. La 6.10 ne suna educatoarea ca unde suntem, daca ne mai asteapta mult…?! Panica, alegram, ajungem, ne asezam. Darius vine fulger si ne intreaba de flori. Eu siderata – care flori???? El: flori, trebuia sa aduci flori! Eu dau din umeri, neintelegand nimic, el merge la loc suparat fleasca. De abia la final cand am vazut parintii care au dat flori educatoarei, mi s-a aprins beculetul. Evident! trebuiau flori pt educatoare – Darius stia, eu nu. Ionut nici atat!
    Asa ca m-am resemnat ca fiu-miu nu o sa aiba niciodata costum in tema, tort de ziua lui la gradi, flori pentru educatoare sau alte “decoratiuni” mandatory. Pt noi e suficient ca invata bine, mananca, e cat de cat curatel (recunosc, uneori il trimit 2 zile la rand cu acelasi tricou la gradi, tricou in care a si dormit) si e foarte fericit.
    Asa ca chill out & serenity now!

  4. draguta treaba! noi am fost singurii care au dus flori la serbare si m-am simtit de moda veche. oare nu s-o mai purta dusul florilor educatoarei? asta a fost .

Leave a Reply