Sensorial Playdate

Scriind titlul, mi-am dat seama cum, în contextul Valentine’s Day și Fifty Shades of Whatever, ”sensorial playdate” ar putea însemna cu totul și cu totul altceva decât… un atelier senzorial pentru bebeluși și copii mici!

Ștergeți-vă gândurile care pot duce la și mai mulți bebeluși în casă și hai să vă povestesc despre cum am ratat noi o treabă foarte tare, pe care sper s-o putem bifa cât de curând. Pentru că Legile lui Murphy se aplică și copiilor, Victor a trântit o febră taman când fuseserăm invitați de Acorns Training Center, la Sensorial Playdate-ul de săptămâna trecută.

Atelierul este conceput pentru a încuraja degețelele mici să cerceteze și mințile tinere să se dezvolte. Este știut că în primii doi ani de viață, senzorialul ocupă un loc fruntaș în dezvoltarea copiilor. Și da, ei trebuie stimulați. Așa încât atelierul senzorial de la Acorns a fost pregătit  special pentru a-i încuraja pe cei mici să prindă, să mânuiască, să desfacă, să rupă, și să împingă și să tragă. Recuzita a fost formată din sticle, coșuri, spaghetti și jeleu! (Ce curățenie a urmat acolo!….)

10974278_368897286568146_2729407026455162847_oI-am rugat pe cei de la Acorns să ne spună în ce mod asemenea activități care ar ptuea lejer trece drept ”barbare” în ochii părinților noștri, contribuie la dezvoltarea micuților. Mi s-a răspuns că felul în care copilul se orientează către anumite obiecte/spații, le prinde, le mânuiește, reacționează atunci când anumite „obiecte” curg sau se varsă, contribuie la dezvoltarea lui: cognitivă (face alegeri, rezolvă probleme, ia decizii), personală (devine sigur pe sine și învață să devină independent), creativă (face asocieri noi și folosește obiectele într-un mod inedit), socială (învață să relaționeze cu alți copii și cu alți adulți) și la însușirea limbajului (copilul se familiarizează cu termenii).

În general,  toate materialele folosite sunt ușor de improvizat și în casă, astfel încât atelierul poate fi o sursă bună de idei de activități pentru acasă.

Eu una am nevoie de multe surse de inspirație, pentru că pur și simplu nu știu cum să te joci cu un copil atât de mic! E bine că acum Victor începe să se joace un pic mai aproape de concret, cu trenuri, mașinuțe, puzzleuri etc. Până acum eu am fost în ceață. Mi-e ciudă că n-am știut de atelierul ăsta sau de Acorns mai devreme!

Vor mai urma ateliere senzoriale, la care vă invit cu tot dragul. Costul participării este de 80 lei/sesiune, iar detalii suplimentare privind programul următoarelor întâlniri găsiți aici:

  • Acorns Training Centre

Str. Popa Soare nr.63, sector 2, Bucuresti, Romania

Telefon: 0720.064.917 / 0720 003 069

Email: training@acorns.ro

Leave a Reply