Povestea Luminiței Albastre

A fost odată ca niciodată o luminiță albastră. Ea locuia Sus, în Înaltul Cerului, alături de suratele ei, celelalte luminițe: roșii, galbene și portocalii. Fiecare luminiță strălucea după vibrația pe care o avea. Unele străluceau mai mult, altele mai puțin, dar fiecare dintre ele își lumina colțul ei de cer. Se știa că cele care luminau mai puternic erau și cele mai aproape de desăvârșire. Învățaseră multe despre Existență și simțeau lucrurile atât de clar, încât nu mai aveau nevoie de lecții noi. Foarte rar se mai întorceau pe Pământ. Ah, Pământul! Această școală a Vieții la care toate luminițele participau cu bucurie, pentru că fiecare viață pe Pământ era o șansă de a învăța lecții noi și de a-și spori vibrația și strălucirea. Ca apoi, odată ajunse la o vibrație suficient de înaltă, să se întoarcă pe Pământ pentru a ajuta omenirea să crească. Cele mai strălucitoare luminițe deveneau educatorii planetei Pământ. O misiune importantă.

bigstock-bright-closeup-picture-of-magi-38943895Însă odată la câteva miliarde de ani cerești se nășteau, din vibrația concentrată a celor mai înalte făpturi cerești, luminițe de alte culori. Străluceau din primele clipe de viață cu atâta putere, iar vibrația lor era atât de înaltă, încât nu mai aveau nevoie de lecții de viață pe Pământ, pentru a putea învăța Simțirea. Pur și simplu știau cum s-o facă. Erau dotate cu o intuiție grozavă și ori de câte ori celelalte luminițe aveau nevoie de o îndrumare dar nu voiau să apeleze la Sfatul Luminilor, puteau oricând să le roage pe suratele lor înzestrate să le ghideze. Uneori, existența în Înaltul Cerului nu-i atât de simplă… Iar Sfatul Luminilor se întrunește greu. O dată la câteva mii de ani cerești. Luminile Bătrâne din Sfat au ca misiune principală să ghideze alte Lumi.

Două astfel de luminițe mai apăruseră spontan până atunci: Luminița Verde și Luminița Violet. Ele erau îndrumătorii de bază ale celorlalte luminițe. Sute de mii de ani pământeni, luminițele n-au putut avansa mai repede. Însă de când apăruselă cele două surate înzestrate, lucrurile parcă mergeau mai bine. Și Existența pe pământ devenise mai… agreabilă. Întreaga conștiință crescuse și toate luminițele erau de acord că Viața începea să înflorească în Simțire.

Așa încât nimeni nu s-a mirat când, dintr-un nor de energie a apărut spontan încă o luminiță de o altă culoare: Albastră. Ba chiar a fost mare veselie, pentru că și suratele înzestrate – Verde și Violet – dar și restul luminițelor știau că au mai primit un ajutor de nădejde! Altfel vor merge lucrurile de-acum înainte cu trei ghizi în loc de doi!

Vremea trecu și Luminița Albastră învăța într-o zi cât altele în șapte existențe pe Pământ. Sigur, ziua în cer curge altfel decât cea pe Pământ. Dar era clar că Luminița cea nouă era și mai înzestrată decât suratele ei Verde și Violet. Își însuși repede rolul de ghid pentru celelalte luminițe și se dovedi a fi un ajutor de nădejde mai ales pentru luminițele cele mai tinere, care riscau să țopăie prea repede din existență în existență, din dorința de a acumula repede cunoștințe, fără să stea să reflecteze la cele trăite. Nerăbdarea e boală grea la tinerețe și sus în Cer.

Luminița Albastră își petrecerea zilele povățuind, înțelegând, ajutând, respectând. Alături de Verde și Violet, reușise marea performanță de crea un program de întoarcere la existența pământeană, care să le permită tuturor luminițelor să trăiască la maximum experiențele de pe Pământ și apoi să le înțeleagă pe deplin, în Cer, ca ulterior să se întoarcă pe Pământ, cu vibrații superioare, ajutând întreaga omenire să crească și mai mult.

Și totuși, ceva nu-i dădea pace. Profitând de un moment de liniște, le întrebă pe suratele ei înzestrate, Verde și Violet:

– Nu simțiți niciodată ceva vă lipsește?

– Ce vrei să spui? Nu ne lipsește nimic.

– Adică noi vorbim despre experiențe pe Pământ cu luminițele care au fost acolo, unele chiar mai mult de zece vieți la rând, dar noi nu am fost niciodată oameni!

– La ce bun? Noi ne-am născut știind Totul!

– Da, știm Totul și simțim Totul! Dar nu am trăit Totul… Și mi se pare că suntem ipocrite! Vorbim despre ceva ce n-am trăit niciodată.

– Ipocrite?! Ipocrizia nu există aici… Doar pe Pământ.

– Atâta știu, că mi-ar plăcea să fiu și eu Om odată…

– Dar… Nu ai nevoie! De ce să te întrupezi într–o lume de care nu ai nevoie?! Poate când vom crește destul, vom ajunge și noi în lumile patronate de Sfatul Luminilor, dar nu pe Pământ! Știi și tu ce școală grea e acolo! Nu știm de ce am apărut deja înzestrate, nu știm care e Planul pentru noi, dar cu certitudine nu avem nevoie să trecem prin viața pe Pământ! Eu mă bucur că nu trebuie să fiu și eu om, spuse Luminița Verde și se retrase confuză la odihnă.

Luminița Violet se ridică și ea să plece, dar rămase un pic urmă și-i spuse Luminiței Albastre:

– Vorbește cu Sfatul Luminilor. Poate ei te vor ajuta să înțelegi mai bine ce-ți dorești.

Descuranjantă treabă! Sfatul Luminilor se aduna cu greutate. Nimeni nu-i mai văzuse de sute de mii de ani cerești! Mai mult ca sigur n-aveau să se adune pentru așa o bazaconie!

– Auzi la mine, viață pe Pământ! Nu mi-e bine aici?! De ce-aș vrea o viață de suferință?! bombăni certându-se pe sine Luminița Albastră și-și propuse ca a doua zi să vorbească direct cu cea mai palidă luminiță. Poate avea s-o convingă de inutilitatea ideii, căci luminițele palide trăiau cele mai grele vieți dintre toate. Perfect! Poate se răzgândea și uita.

Odihna însă nu prea veni pentru Luminița Albastră. Mintea-i pendula între imaginile vieților pline de suferință și imaginile de fericire pe care numai oamenii le trăiau. Of, ce greu, ce greu!!

– De ce nu pot fi și eu ca suratele Verde și Violet? Să nu vreau să știu. Pur și simplu să-mi fie de ajuns ce-i aici!

Neputând să se odihnească, porni la plimbare în Înaltul Cerului. Poate avea să primească un semn, care să-i spună să se oprească din căutări. Dar în secret, își dorea de fapt un semn care să-i spună să-și continue căutările…

—-

A doua zi, în loc să discute cu o luminiță palidă, așa cum își promisese în ajun, decise să atace problema direct:

Mult Așteptate Lumini ale Sfatului,

vă scriu pentru a vă cere permisiunea de a deveni de a trăi de a fi și eu, o dată, OM. Simt că experiența umană m-ar întregi și aș putea să le fiu suratelor luminițe mai de folos, dacă aș ști ce înseamnă să trăiești ca un om.

Cu bucurie,

Luminița Albastră

Expedie scrisoarea și se puse pe așteptat.

– O să treacă o veșnicie până-mi vor răspunde, gândi nerăbdătoare Luminița. Ce mi-o fi trebuit?

În fiecare zi trimitea câte o nouă scrisoare, cu un nou motiv pentru care merita să i se îngăduie experiența omenească. De fiecare dată după ce expedia scrisoarea, începea să străbată în lung și-n lat Înaltul Cerului, deranjând celelalte luminițe, care se întrebau ce-i cu surata lor înzestrată? De ce nu-și găsea locul?

Într-o zi, cum se agita Luminița Albastră mai tare, frământându-se în legătură cu scrisorile fără răspuns, simți deodată un mesaj:

”Sfatul Luminilor te așteaptă. Grăbește-te!”

Zbură într-un suflet către locul de adunare și se trezi în fața Sfatului.

– Carevasăzică, vrei să fii Om, tună vocea înțeleptei Lumini Albe.

– Da, așa îmi doresc.

– Dar de ce? Ai putea să accezi către o lume superioară. De ce tocmai Pământul? Nu ai nimic de învățat de acolo.

– Mă atrage! Nu știu de ce, dar mă atrage!

– Vei avea nevoi de părinți. O mamă și-un tată. Știi bine că fiecare luminiță își alege părinți care să se potrivească cu vibrația ei. Unde vei găsi tu niște părinți pământeni care să fie ca tine?

– Aș vrea să încerc. Simt că e cineva și pentru mine acolo.

– V-ați născut învățate într-ale simțirii… Bine atunci. Mult succes și fericire! tună vocea Luminii Albe și deodată Luminița Albastră se trezi aruncată într-un vârtej incandescent, amețitor și dureros, ca un tobogan luminos și abrupt. Ce senzații îngrozitoare! Oare asta simțeau toate luminițele când coborau pe Pământ?

Buf!

– Aaaau! se văită Luminița Albastră.

– Bun venit în a treia dimeniune: Pământul! Dureros, nu?

– Ăăăă…da… cam da… m-am cam împrăștiat pe aici, trebuie să mă adun… Dar tu cine ești? întrebă icnit Luminița Albastră, privind la arătarea nici luminoasă, dar nici străvezie, dar nici umanoidă. Era un ceva mare și rotund.

– Eu sunt Ghidul Pământului și sunt aici ca să te…. ghidez, logic! Hahahaa!

– Aici pe Pământ trebuie să râzi la propriile tale glume?

– Aici pe Pământ poți să faci ce vrei! De asta trebuie să ai mare grijă la ce vrei să faci! Hai, te-ai adunat? Ce misiune ai?

– Misiune?…

– Da, misiunea. Care ți-e misiunea?

– Of, misiunea! Au uitat să mi-o dea. Mi-au dat voie să ajung aici și m-au aruncat direct, fără să-mi mai dea vreo misiune!

– Nu-i nimic. Dacă ai ajuns aici, o să-ți dai tu seama. Numai că… strălucești cam tare pentru planeta asta. Sigur nu te-ai rătăcit?

– Sigur!

– Va trebui să-ți găsim niște părinți. Și nu știu pe nimeni care să strălucească atât de tare pe aici! Dar vom căuta!

Și într-o clipită, porniră la drum. Măturară Pământul în lung și-n lat, în căutarea părinților perfecți. Părinții perfecți! Toată lumea știe că așa ceva nu există, dar puțini știu că fiecare copil are părinții perfecți pentru el! Ghidul Pământului învăță Luminița Albastră cum să cerceteze părinții posibili. Începeau cu mama. Dacă ea era potrivită, tatăl urma negreșit.

– Sunt oameni care așteaptă mult până primesc un copil. Alții îi primesc repede. Sunt oameni care pur și simplu nu știu că-și doresc un copil și tot așa. Alții nu vor. Iar alții cred că nu vor dar de fapt, undeva în ei, vei găsi mereu copia luminiței care-și caută un părinte. De asta trebuie să fim atenți la fiecare femeie și la fiecare bărbat, explică pe îndelete Ghidul Pământului. Dar, vestea bună e că vei știi când dai peste mama ta.

– Cum știi?

– Pur și simplu. Mama potrivită se simte ca o piersică moale și zemoasă, într-o zi toridă de vară.

– Of, eu nu știu nici cum e o piersică și nici ce-i aia vară! Am învățat despre ele, dar…nu știu cum se simt…

– Lasă. Nu-ți bate capul. O să vezi.

Luminița îl urma cuminte peste tot. Străbătură deja planeta de două ori, fără niciun succes.

– Am o idee, spuse Ghidul Pământului. Hai să facem ca la loterie! Unde ne-o purta norocul, unde-om ajunge la a treia bătaie din palme, oriunde pe Pământul ăsta, acolo să ne fie soarta. Trei, doi, unu, șiiiii!

——

Camera era cufundată în întuneric. Un bărbat și o femeie dormeau liniștiți.

– Hai să vedem dacă norocul ne-a trimis unde trebuie.

Luminița Albastră începu procedeul de cercetare a mamei potrivite: se plasă la câțiva centimetri deasupra inimii femeii, se conectă la gândurile și la sentimentele ei și începu citirea.

– Ei, cum e? Ea e? întreba ghidul nerăbdător.

– Nu văd nimic… Nu e ea.

– Mai caută! Eu am mare încredere în noroc!

– Caut, dar nu văd nimic care să-mi arate că e menită să-mi fie mamă! Nici măcar nu cred că vrea să fie mamă! Uite, toate gândurile ei asta spun: nu vreau copii!

– Conecteaz-te la inimă!

– Nici inima nu spune diferit… Mereu același mesaj: “eu n-o să fac niciodată copii”. Clar am greșit iar! se enervă Luminița. Of, trebuia să ascult de Sfatul Luminilor și să rămân acolo Sus! Ce-am rezolvat venind aici?! Nimic, absolut nimic!… Ghidule, mai ești cu mine? Ghidule!

Ghidul nu răspunse. În locul lui, Luminița auzi o voce puternică venind chiar din spatele ei:

– Trezește-te! Ai o stea albastră pe tine!

Hait! Luminița Albastră se sperie atât de tare, încât nu găsi altceva mai bun de făcut, decât să se ascundă taman în inima femeii. Bărbatul continua:

– Ai o stea albastră pe tine!…. Ăăă… nu mai ai….

Între timp, femeia se trezi și aprinse lumina, găsindu-și soțul frecându-se la ochi și bălmăjind o propoziție fără sens, despre ceva albastru.

– Oi fi visat…

Lumina se închise, iar cei doi se culcară din nou.

Încă în stare de șoc, Luminița nu voia altceva decât să se întoarcă acasă. Tremura din fiecare particulă de lumină.

– Psst! Pssst!

– Cine e acolo? întrebă speriată Luminița.

– Eu sunt! Ghidul Pământului! Unde te-ai ascuns?

– Cred că… sunt în inima femeii….

– Păi ieși de acolo!

Luminița ieși, adunându-se și decretă:

– Vreau acasă! A fost o greșeală să vin aici. E clar că nu-mi voi găsi părinți potriviți și atunci, fără părinți, nu am cum să devin Om!

– Eu cred că dacă tu, o luminiță atât de strălucitoare, ai simțit chemarea Pământului, nu trebuie să te descurajezi atât de repede. Gândește-te cât te-ai străduit să atragi atenția Sfatului Luminilor, ca să primești permisiunea de a coborî aici. Așa că revino-ți din spaimă, reamintește-ți mereu să devii invizibilă când ești prin preajma oamenilor și o sa fie totul bine.

– Până și asta mă sâcâie! E singura lume în care trebuie să ne ascundem! De ce nu trebuie să fim văzute?

– Ehehe…. Oamenii au uitat că toți sunt lumini pe dinăuntru, de aceea viața pe Pământ ar trebui să le reamintească asta. Și cum ar putea să-și reamintească, dacă noi le dăm mură-n gură? Nuuu… așa ceva este exclus. Dar hai mai bine să te mai învăț ceva, vrei?

Luminița încuviință. Dacă tot a făcut o călătorie care n-avea să ducă nicăieri, prefera să se întoarcă măcar cu niște povești bune pentru suratele Verde și Violet.

– Când cercetăm o posibilă mamă, noi știm să ne uităm la mintea și la inima ei. Dar deseori mintea e încărcată de vorbe fără rost, gânduri aiurea și zgomot mult, prea mult! Iar inima colcăie de frică. Și atunci, cum poți să auzi mesajul cel adevărat? Ei bine, află că mai e o cale. Calea Sufletului. Vrei să mergi până acolo?

– Da, de ce nu? Dacă tot am bătut atâta drum…

– Singura problemă e că eu nu te pot însoți. Dar te voi îndruma de aici, de afară.

Cu ajutorul Ghidului, Luminița reuși să-și croiască drum printre gândurile zimțate și fricile otrăvitoare și ajunse în miezul Sufletului femeii.

– Ei, cum e? întrebă Ghidul.

– Spectaculos! răspunse Luminița, prospăt trezită într-un spațiu de o frumusețe rară. Toate dorurile și iubirile ei erau acolo. Pasiunile, îndrăgostirile, bucuriile și fericirile erau toate agățate pe pereți, ca tablourile.

– Îmi place aici, continuă Luminița. Aici nu-mi mai e frică… E un sentiment bizar, nu se aseamănă cu nimic din ce știu! E cald, și bine și…

– Ca o piersică zemoasă într-o zi caldă de vară…, completă Ghidul. Spune-mi, Luminiță, vezi vreun cufăr pe acolo? Uneori, femeile ascund în cele mai tainice locuri din sufletul lor taman secretul cel mai de preț, pe care nu vor să-l afle nimeni. Și-l ascund atât de bine, încât nici ele nu mai știu de el! Ia uită-te pe acolo…

– Este! L-am văzut!

Mânată de curiozitate, Luminița deschise încet cufărul.

– Ei, e vreo lumină pe acolo?

– Nu e… E doar… o oglindă…

– Și ce vezi în oglindă?

– Mă văd pe mine… Cum e posibil? Înseamnă că…

– Tocmai te-ai găsit în sufletul mamei tale. Și am o bănuială că asta e parte din misiunea ta. Să o ajuți să-și dea voie să te găsească și ea în sufletul ei. Frumoasă misiune!

Luminița chicoti de bucurie! Își găsise Părinții! Vru să mulțumească Ghidului, când deodată își dădu seama de ceva:

– Ghidule, de unde știi cât de mult m-am străduit să atrag atenția Sfatului Luminilor? Nu ți-am povestit niciodată cum am ajuns să cobor aici…

Șugubăț, Ghidul răspunse în doi peri:

– Ehehe… multe știu eu și tu nu știi cum le știu!

Făcu apoi o piruetă și se pierdu în zare într-un nor alb strălucitor, tunând în urma lui:

– Mult succes și fericire! Hahahahaaa!!

În urma lui, Luminița Albastră înțelese că Ghidul Pământului nu fusese nimeni altul decât Înțeleapta Lumină Albă. Viața sa pe Pământ avea să aibă un sens. Mustăcind de încântare, Luminița Albastră își făcu un mic culcuș acolo, în sufletul femeii, visând la viața pe care avea s-o aibă.

                                                                       – Va urma –

3 thoughts on “Povestea Luminiței Albastre

  1. WOW!!!

    Postul asta vine la mare fix – ziua de azi se anunta o zi extrem de incarcata (si nu de lucruri bune, sa ne-ntelegem!), insa citind articolul, am simtit ca mananc o piersica zemoasa intr-o zi calda de vara. :)

    Scuze, nu ma pricep sa-mi descriu cuvintele, insa daca ai fi in fata mea, Diana, te-as imbratsisa, tare-tare, si-asa ti-ai da seama ce simt.

    Nu stiu de unde ai ‘scos’ povestea asta, dar astept cu mare nerabdare continuarea. :*

Leave a Reply