Foameaaaaa

Carevasăzică, de vreo săptămână am examene. Nu-mi văd capul de referate, cărți devorate și cursuri. Am uriașul noroc de a avea un copil dornic să meargă la grădiniță (fie și 3 ore) și ajutor de nădejde pentru partea a doua zilei, așa încât pot aloca în medie 7-8 ore de învățat pe zi. Nu-i rău deloc.

Problem is… cine face de mâncare?

Lăsând examenele sau jobul la o parte, bucata asta de mămicie mi se pare cea mai dificilă.

1. Pentru că nu gătesc cu bucurie

și

2. Pentru că este never-ending! Trăiesc o reală frustrare când, spre exemplu, îmi suflec mânecile și gătesc grupa mare 2 feluri de mancare și o ciorbă, ca să văd cum în 2 zile totul este mâncat (asta fiind varianta fericită, pentru că avem și varianta cu extra topping de frustrare, în care mâncarea zace neatinsă în frigider, din rațiuni de nazuri și mofturi ale unei jumătăți de familie, nu spun care, persoane importante)!

Iar întrebarea “Ce-avem de mâncare?” este de departe campioană la a-mi crea un potențial atac cerebral. Nici nu știu ce mă enervează mai mult: așteptarea ca EU să fiu by default unicul provider de haleală sau inerția din întrebare. WTF, people?! Vă e foame? Deschideți frigiderul!

whyOh but wait. Nu e mare combinație nici asta cu deschisul frigiderului. Bărbatul în fața frigiderului este asemeni femeii care se belește în dulapul ticsit de haine și oftează: n-am cu ce să mă îmbrac!

Ouă, telemea, roșii, unt, cel puțin un fel de mâncare gătită, zacuscă, 6 gemuri, șuncă. Deci, nu-i nimic de mâncare!

Așa încât nu am nicio soluție. ”Oala cu bunătăți” e o soluție de avarie, pentru când chiar nu am ce face (totuși e costisitor dacă ar fi să mănânci mereu de la ei) iar de autoflagelat o fac și singură foarte bine (am centura neagră la asta): ar trebui să fiu mai organizată. Nu, nu e asta. Nu e NUMAI asta.

Mi-e tare dor de vremurile în care deschideam un frigider aproape gol (pe bune gol), vedeam două ouă și era ok: îmi făceam o omletă și pa! Acum, deschid frigiderul, propun omleta vieții și aud feedback:

– De care omletă?

– De ouă!

– Ce mai pui în ea?

– Brânză?….

– Nu vreau cu brânză!

– Vreau cu șuncă!

– Să nu pui copăcei din ăia!

– Rozmarin?

– Da, fără verzituri!

– De fapt…nu prea am chef de omletă!

…………………………………..(never-ending)………………

Dacă trăiți și voi frustrarea de a nu vă plăcea să gătiți și de a vă fi cadorisit Universul cu o familie mofturoasă și cu gusturi profund diferite de ale voastre, enjoy this movie:

 

5 thoughts on “Foameaaaaa

  1. Ce m-a distrat clipul tau! : )))))) Eu recunosc ca am ajuns la o etapa in care ii spun: astea sunt optiunile: omleta sau biscuiti, take it or leave it. Si ii dau fix ce alege si gata, nu se mai discuta. Am avut o perioada mai plina si am cam mancat amandoua ce era prin frigider si ieri fiica-mea imi zice: bine ca ai mai gatit si tu ceva ca ma saturasem de “mancam ce avem” :))))

  2. Hmmm…. Astea-s niste vesti foarte rele :(. Momentan fac fatz unui barbat vegetarian, caruia nu ii plac ciupercile si pastele (sunt plictisitoare), mie carnivora inascuta – o zi fara carne e una in care ma ia cu lesin si unui bebelus la diversificare. Credeam ca acum e nasol…

Leave a Reply