Anatomia lu’ mama

Circulă zilele astea o aplicație haioasă pe Facebook. E aia care-ți face rezumatul anului, recapitulezi marile momente (moțul copilului, sesiuni după sesiuni, deplasări în alt oraș, călătorii departe, lecții, grădi, școală, parenting, treabă peste treabă) și tu te uiți duioș și zici:

Moaamăăă….cum naiba să n-ajung la Urgențe?!?

Pentru că da, am făcut-o și pe asta. Am ajuns la Urgențe. Sigur că da, pe sistemul “de la bal la spital”, după o săptămână plină ochi de treabă, organizări fel de fel, sesiuni și întâlniri, la care se adaugă constanta celor doi copii de-acasă, vineri seara am ajuns cu niște dureri crunte de stomac, la Floreasca.

urgenteCe frumos e la spital! Mie-mi place. Serios, nu glumesc și nici nu sunt sarcastică. Pe bune. Copil fiind, n-am fost străină de spitale. Ba sinuzita mă băga în boale, ba o dependență de Bixtonim, rezolvată cu 6 puncții (da, 6!!!), ba un epistaxis grosolan de abundent… Eu eram copila care zâmbea larg la medici și la asistente pentru că mie, culmea masochismului, îmi plăcea la spital! Nu are sens să mai spun că devorez toate serialele cu medici, camere de gardă, urgențe și alte zone specifice. ER mi-a marcat copilăria :)

Iar la Floreasca la urgențe e ca-n filme. La fel de curat, de organizat, personalul binevoitor și toate merg ca unse. O fi meritul lui Arafat…

Revenind însă la boala mea, după încă o zi de investigații, eliminându-se bolile alea nașpa – apendicită, hepatită, pancreatită, am rămas cu mai multe vânătăi de la branule și o durere inexplicabilă. Care, culmea, trece numai daca stau potolită. Se activează la mișcare. Pretty convenient, huh?

Nu prea, dacă mă gândesc că nu am terminat cumpărăturile de Crăciun și nici la capitolul cadouri nu stau foarte bine…

Așa încât, până la investigații ulterioare, morala e s-o las mai moale și să am oleacă de grijă și de mine. Ceea ce, în mod ironic, este laitmotivul acestui blog pentru mamele de pretutindeni. Și ghici cine nu și-a urmat sfatul?

Moi!

Hai v-am pupat, sărbători cu sănătate și un an nou așa cum vi-l doriți conștient (nu inconștient! mwahaha)

4 thoughts on “Anatomia lu’ mama

  1. Sanatate multa. Si odihna multa, ca asta pare sa-ti lipseasca.
    Craciun fericit…Doamne, cat urasc expresia asta. Merry Christmas! Much Better!

Leave a Reply