1 an de Stylish Mom

Acum un an, Andrada de la Urbankid îmi trimitea o provocare: sa iau parte la un eveniment care se numea STYLISH MOM și care-și propunea să scoată mama dintre scutece, body-uri de bebeluș, ateliere de activități și cursuri de parenting și s-o redea sieși. Pentru că “Stylish” nu însemna neapărat țoale scumpe, siluete de invidiat și fițe, ci respect de sine și o re-prioritizare a vieții.

Mama pe locul I!

Evident că nu am avut nevoie de prea multe lămuriri, evident că am marșat din prima la această idee și, atât cât am putut, am susținut-o peste tot. Bucuria mea a fost cu atât mai mare cu cât am decoperit, cu această ocazie, un public deosebit de interesat de asemenea subiecte. În plus, Rovena Andrei, stilista noastră, ne-a devenit un fel de mamă bună, care în loc să se rățoiască la noi, pe sistemul “Tu te uiți la tine cum ieși din casă?!”, ne-a oferit un ghidaj blând, informație de calitate și idei pentru toate momentele din an, ocaziile și desigur, siluetele…

Era deci absolut normal ca acel eveniment de acum un an, să devină o serie de evenimente. Am învățat cum să ne machiem, cum să ne coafăm, ce costume de baie sunt potrivite, ce designeri români avem și multe altele. Și povestea merge mai departe: pe stylishmom.ro veți găsi informații, evenimente, relatări, content bun bun, cum se zice prin bătătura online.

Fotografii profesionale

Shooting pentru Fifistie. Click pe imagine pentru link.

Iar pentru mine personal, coincidență sau nu, anul ăsta a fost un an în care, surprinzător, niște oameni au privit în mine dincolo de “mom” și chiar dincolo de jobul meu. Ce anume i-a făcut să vadă “stylish-ul” nu pot pricepe. Chiar, Andrada, o să te întreb odată chestia asta, să știi… Cert e am avut câteva întâlniri cu aparatul de fotografiat, care m-au răscolit dincolo de nesiguranțele mele, dincolo de complexe. Pentru că sunt una dintre miile de femei care nu știu să primească un compliment. Și pentru că nu mi-am imaginat că le voi primi. De ce am pozat, dacă nu voiam să fiu “văzută”? Bună întrebare. Habar n-am. Poate că ideea unei zile în care să fii tratată ca o vedetă a fost mult prea sducătoare ca s-o refuz. Pentru că o ședință foto presupune multă muncă. Machiajul durează cam o oră, coafatul așijderea, așezatul în diverse posturi, nu mai zic. Mai ales pentru cineva care n-are nicio treabă cu modellingul. Hahahahaaa ! Io!

Și sigur că nu vreau să-l mânii pe Dumnezeu, cum se spune, știu ce daruri mi s-au dat, însă de la natură până la copertă e un drum lung, presărat cu mutle artificii care fac din femei zeițe: make-up, coafat, lumini, posturi avnatajoase și nu în ultimul rând, almighty Photoshop!

Și chiar dacă-ți faci poze cu telefonul, tot sunt o mie de filtre pe care le poți aplica lejer și să arăți de milioane! Spre exemplu, dacă  nu ești machiată, dar îți place ipostaza în care ai fost surprisă, trage un filtru alb negru și gata-i Audrey Hepburn! In alb negru, toate suntem splendide! Iar mie mi se pare că Iphone-ul are el un quelque chose care lungește, alungește, face dom’le ceva de scade lejer 5 kile de pe tine! Vouă nu vi se pare?…

ii romanesti, fotografii profesionale, andreea retinschi

Shooting SINGULAR

Văzând fotografia pentru Singular, un cunoscut m-a întrebat: e photoșopată la greu, nu? Gee, thanks… Glumesc. Habar n-am. Dar știu sigur că machiajul, lumina și unghiul din care am fost fotografiată au ajutat 90%.

E simplu să te uiți în reviste și să oftezi din rărunchi, convinsă fiind că TU n-ai cum să fii ca alea! Pai sigurcă da, că nici ALEA nu sunt ca ALEA!

Doamnelor mame, dragi femei, făceți-vă cândva cadou un shooting profesional. Vă duce la vreo 300 de euro, cam așa. Cu machiaj, cu coafat, cu fotograf bun cu tot. Și veți vedea că absolut oricine poate arăta ca o vedetă, dacă:

1. E machiată.

2. E coafată.

3. Are lumina potrivită pe față.

4. E fotografiată dintr-un unghi avantajos.

5. E prelucrată în Photoshop.

Și da, e mișto, e tare tare mișto să pozezi! De fapt, let me rephrase: e mișto să te creadă cineva suficient de frumoasă încât să-ți propună un shooting!

But, at the end of the day…

foto di - no make up 1

Motherhood, without make-up

Leave a Reply