Una este mama

Ceea ce intuiția maternă știa de mult, știința a dovedit: simpla prezență a mamei are darul de a liniști copilul, accelerându-i procesele de vindecare și modificându-i inclusiv bagajul genetic. Citiți mai multe detalii despre acest studiu aici. Asta vine să suțină multe din teoriile legate de atașament, dezvoltate în ultimii ani, care au început să prindă și la noi. Atașamentul timpuriu crește copii sănătoși, viguroși, armonioși. Asta nu mai trebuie pus la îndoială.

Problema mea e că din păcate, gândirea habotnică a parentingului de ultimă generație se oprește aici. Copiiiilul! Copilul pe primul loc! Mereu, mereu, mereu.

running-battery-ugh-momentDar dacă ducem linia studiului mai departe, mama susținătoare și conținătoare, cum o numesc specialiștii psihologi, are deci nevoie și EA la rândul ei să fie susținută și conținută. De unde să oferi susținere dacă tu ești pe marginea prăpastiei? Cum să conții emoțiile copilului, dacă tu ești un cazan în plină clocotire? De ce oare clocotești? Păi or fi mai multe adunate.

Așa încât, una este mama, dar mama e doar una. Aveți grijă de mame și mamelor, aveți grijă de voi!

 

Pentru recomandări de terapeuți iscusiți, nu ezitați să-mi scrieți.

6 thoughts on “Una este mama

Leave a Reply