Există viață după

Abandonarea de sine e simptomul cel mai des întâlnit după ce naști. Vechea femeie urlă dinauntru, dar noua mamă îi pune suzeta-n gură și-o reduce la tacere.

Pur și simplu n-ai chef să. Diverse. Nu-ți vine.

Unora nu le mai vine să se machieze.

Altora nu le mai e la îndemână pieptănul.

Altele se opresc din mers la sală.

Sau din citit. Orice nu are legătură cu boțul din bătătură.

Eu nu m-am mai demachiat. Un an și șapte luni, ca să zic așa. Permiteți-mi să explic, să nu existe iluzia că încă am pe gene rimelul de cu o zi înainte să nasc.

Obișnuiam să am un ritual minuțios. Loțiune micelară, loțiune tonică, gel de ochi, cremă de față, balsam de buze, cremă de mâini, pieptănat. Săptămânal: scrub și mască.

Toate s-au dus. A rămas numai spălatul feței. Cu apă și gel de duș. Bun și atât. Dar insuficient.

Recent m-a agățat o reprezentantă a unei companii tip MLM, momindu-mă cu un “tratament cosmetic”. Mbine. Fie. Și-așa n-a mai văzut fața mea strop de cremă de un an jumate. M-am dus, m-am văzut în oglinda aia mare, m-am speriat și am cumpărat o mască minune. Care chiar e bună! Și-apoi și un tonic, și-o cremă. Să fie. Și-am reînceput să am grijă.

Îți trebuie o anumită stare să faci lucruri pe care nu le mai consideri musai esențiale.

Iar azi ceva din mine a erupt. Am făcut pâine!

Bine, recunosc. A făcut mașina pâine. Dar și acolo se pare că mi-a luat ceva timp să mă urnesc, să aranjez bucătăria, să fac loc măgăoaiei, să cumpăr făinăăăă! Și drojdie! Să caut o rețetă pe net și să bag mașina-n priză.

Sunt semne bune. Să-mi fie de bine!

Leave a Reply