9 ani de București

În fiecare an, 1 august este pentru mine, motiv de bilanț. Răgazul necesar ca să mă uit în urmă, la anii care au trecut de când am făcut schimbarea uriașă – am ales să părăsesc confortul unui oraș în care aveam masă, casă, N posibilități de job în meseria pentru care m-am pregătit 4 ani de zile și să vin la București, într-un spațiu complet necunoscut, de care-mi era teribil de frică (serios, mi-era frică să merg cu RATB-ul), unde nu aveam nimic pregătit – nici casă, nici job – dar unde știam că o să fie aventura vieții mele.

Ce crezi tu, că la București umblă câinii cu covrigi în coadă?

Asta mi se tot spusese. Dar am ales să nu-mi pese. Que sera, sera!

Și câte au tot fost! Joburi și traiectorii profesionale schimbate uneori de la un an la altul, în vreme ce în viața personală se așternuse constanța. Tihna. Ca apoi, când în sfârșit sufletul meu a intrat pe un făgaș armonios profesional, viața de-acasă a început să se deruleze pe fast forward. Prea repede, prea deodată!

bucDar pare-se că așa îmi place! De unde tocmai se echilibrau energiile pe-acasă, ceva în mine bâțâia de nerabdare. Hai că prea te-ai moleșit! E momentul pentru un nou început! Și iată că el vine, la 1 octombrie, cu o nouă facultate pe care o voi începe, ca o continuare firească a vieții mele profesionale din ultimii aproape 4 ani.

Și cred că ritmul meu interior se pupă al naibii de bine cu ritmul acestui oraș. Iubit și hulit de mulți, enervant de contrastant și periculos de seducător. Dar, vorba cântecului, noi ne potrivim….

Mulțumesc, București.

 

2 thoughts on “9 ani de București

  1. Numai cei ce trec prin experiente similare,cred ca sunt in masura sa-ti impartaseasca vibratia,MINUNATA DIANA OPREA VASILIU! Ai fost de cand te stiu,(cand fetita viteaza batea la portile clasei I,ti-am urmarit apoi parcursul elevului de 10,pana la vacantele de studenta,cu ganduri si proiecte pline de personalitate) o persoana tonica,viteaza si ma bucur de regasire in aceeasi nota.Sa-ti fie 1 august multi ani zi de sarbatoare!

Leave a Reply