De cati psihoterapeuti e nevoie ca sa schimbi un bec?

Răspuns: De unul singur. Dar becul trebuie să vrea să se schimbe!

Am ales să încep cu o poantă, care mi se pare chintesența acestei postări :) Nu de alta, dar pledoaria mea pentru terapie o cunoașteți deja. Știți că nu voi ezita să recomand psihoterapia ca formă profundă de vindecare și că voi saluta curajul oricui pornește pe acest drum lung, sinuos, alunecos, dureros dar curățător și teribil de necesar pentru progres. Cu toate astea, uneori simțim nevoia unor instrumente concrete, care să ne ajute punctual în diverse situații de viață. Nu am pretenția să fi studiat TOT ce există out there în materie de terapii cognitiv-comportamentale, dar până acum mie mi-a plăcut bunul simț al metodei Espere (pe lângă, se știe, metoda dătătoare de libertate deplină) Cu mețiunea că dacă simți că ceva din tine nu poate pune în aplicare instrumentele învățate, atunci e cazul să investighezi în profunzime blocajul care nu-ți permite să fii fericit, îndrăznesc a face o recoamndare pentru weekendul acesta – 20-21-22 iunie 2014:

Conferința și workshop-ul de Comunicare Relațională prin Metoda ESPERE®, susținute de

Aleth Naquet, cu tema – Mă aude cineva?

metoda Espere

Spicuiesc din temele abordate:

– Ce înseamnă comunicarea relațională?

– Cum am putea să formulăm mesajele pentru a ne face auziți?

– Cum putem reduce conflictele cu persoanele din jurul nostru?

– Ce greșesc atunci când cer ceva și nimeni nu mă ascultă?

– Cum îți poți asculta emoțiile, fricile, dorințele și conflictele interioare

– Cum te poți elibera de mesajele negative primite.

– Cum poți întreține o relație fericită.

Programul și tarifele sunt, după cum urmează:

Vineri – 20 iunie – Conferința – 19:00-21:00 – Hotel Capital Plaza, București (cost: 80 lei/pers.)

Sâmbătă & duminică (21-22 iunie) – Workshop – 9:00-18:00 – Hotel Capital Plaza, București (cost: 190 euro/pers. și include: participarea la program, suportul de curs, traducere (română–franceză, franceză–română) pe durata întregului program si 2 pauze de cafea.)

Pentru mai multe detalii și înscrieri: Centrul AmaneSer www.amaneser.ro / e-mail: amaneser@amaneser.ro, Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368, http://www.facebook.com/AlethNaquetInRomania.

Plata se poate face plata direct, la sediul AMANESER sau prin virament bancar. Primiți toate detaliile odată cu înscrierea.

Mie programul nu-mi permite să particip la workshopul din weekend (că deh, le țin pe ale mele), dar voi merge vineri, la Conferință. Și pentru că nu vreau să merg singură, am de oferit un bilet la Conferința de vineri. Tot ce trebuie să faceți este să scrieți un comentariu despre o experiență psihoterapeutică pe care ați avut-o: cum a fost, cum v-ați simțit, v-a plăcut, nu v-a plăcut… Din astea. Extragerea o face vineri la prânz, nimeni altul decât VictorașCoconașCelMaiDrăguțCopilaș, acest motoraș randomizator personal, mânca-l-ar mama pe el să-l mănânce :)

6 thoughts on “De cati psihoterapeuti e nevoie ca sa schimbi un bec?

 1. Buna Diana,

  Nu am avut multe experiente de acest gen, de fapt singura terapie pe care am urmat-o pana acum a fost metoda Allen Carr care s-a mulat f bine pe mine. Sa vedem ce urmeaza!

 2. Cel mai trist mi se pare faptul de a nu-ți permite financiar o astfel de terapie, oricât de conștient ai fi de faptul că ai nevoie de ea. Și atunci, ce îți rămâne? Nu e ca și cum, oricât ai vrea, poți vindeca singur niște lucruri…

  • E adevarat ca nu se poate de unul singur. Si da, barierele financiare sunt o problema reala. Dar se discuta impreuna cu terapeutul. Uneori ele ascund alte lucruri, care, odata discutate, isi pierd “puterea” asupra noastra. Precum spuneam, e un drum greu, cu multe blocaje, cu multe provocari, dar din punctul meu de vedere este investitia cea mai importanta, cu efecte pe termen lung. Din cele mai bune. Dar sigur ca e un proces si, ca orice proces, are etape. O etapa fiind cea de inceput :) multumesc pentru comentariul tau, ai intrat in selectia pentru castigarea biletului norocos la Conferinta de vineri. Si apropo, din procesul terapeutic fac parte si deschiderile astea, mai un seminar, mai o conferinta, tiptil tiptil… ajungem unde vrem :)

   • O, nu, să fie competiția pentru cei care au posibilitatea să ajungă. Eu sunt din Baia Mare, deci mi-s lucrurile mult restricționate. :)
    Altfel, încă trag nădejdea că procesul ăsta care durează de ani de zile, o să aibă și rezultate. Cândva. Sau poate că rezultatele sunt, doar că nu le pot contoriza, prea tare vreau să văd schimbări radicale… :)
    Mulțumesc și eu.

 3. Buna seara,
  Am apelat la terapie in urma unei depresii prelungite.Dupa prima sedinta ,psihoterapeutul m-a intrebat daca mai vin.Raspunsul a intirziat si a fost …ma mai gindesc. Nu mi-a placut ca-mi arata cum sunt lucrurile in realitate,cum nu vroiam eu in mod intentionat, sa le vad,mi-a placut ca am avut ocazia sa cunosc un om extrem de inteligent care m-a invatat sa cintaresc lucrurile cu alta masura.Acum sunt un om viu,
  Rodica

Leave a Reply