Cum să slăbești sigur în zece pași

aunty acid women weightRecunosc deschis: nu mai pot cu sfaturile de nutriție. Deunăzi citeam un articol, al unei doamne nutriționiste, care combătea multe dintre punctele de vedere foarte hip nowadays. Tot ce citim e dublat de știință, de studii, totul sună foarte credibil, pare că toți au dreptate și totuși multe informații se bat cap în cap. De la nutriționiști care îndeamnă la mâncat de toate, până la raw-vegani care scot proteine și calciu și din piatră seacă, orice citești are sens, are logică, miroase a bun simț. Totul e argumentat, totul e foarte bine explicat, toți mă conving! M-a convins și nenea Dukan, m-a convins și Studiul China. Sunt atât de convingători, încât n-am fost în viața mea mai confuză. Nu mai știu ce să mai cred într-ale mâncatului, într-ale slăbitului, într-ale…. of. Barem la țigări, treaba e mult mai simplă. Acolo, e consens: nicotina dă dependență, fumatul ucide! Dincoace, la păpică, unul hăis și altul cea. Hai să trec în revistă ce-am învățat eu despre mâncatul ăsta de-a lungul celor 16 ani de când mă preocupă tema asta:

1. Carnea e oribilă, să moară carnea în chinuri și lactatele la fel și tăt’ neamu’ lor, astăzi și mâine, că fac cancer și boală.

2. Vrei să slăbești? Mănâncă (numai) carne. Proteină animală. Cât mai pură, cât mai slabă, grăsimile sunt moartea!

3. Grăsimile sunt bune, trebuie grăsimi la organism, dar numai unele, ca de exemplu: unt, ulei de măsline, ulei de palmier.

4. Uleiul de palmier să fie interzis! Dracu’ să-l ia, că dispar ecosisteme odată cu pădurile de palmieri puse la pământ! Și oricum uleiul de măsline e contrafăcut, știe toată lumea iar untul se depune pe artere.

5. Carbohidrații sunt răi, caută diete low-carb, dacă vrei să fii suplă ca secretarele, să te iubească bărbatu’.

6. Carbohidrații fac bine la creier, dar nu mânca făinuri rafinate, ci numai integrale! Fă-ți pâinea în casă. Musai cu maia. N-o mânca însă, că îngrașă. Doh!

7. Cerealele se combină cu lactate.

8. Niciodată nu se combină cerealele cu lactate.

9. Nu băga amidoane în tine, că te faci cât malu’.

10. Bagă, dar să fie un sfert de farfurie. La prânz.

11. Mănâncă ce vrei tu la micul dejun. Chiar și tort.

12. Nu mânca un mic dejun copios, că nu e bine.

13. Mănâncă doar fructe la micul dejun.

14. Niciodată fructe pe stomacul gol că faci gastrită.

15. Bea apă pe stomacul gol.

16. Nu lua suplimente la pumn, hrănește-te corect.

17. Ia suplimente, n-ai cum să bagi toți nutrienții necesari doar din hrană.

18. Nu mânca dulciuri, mănâncă fructe.

19. Nu mânca fructe, că îngrașă.

20. Bea smoothieuri de fructe, că au vitamine.

21. Nu bea smoothieuri de fructe, că îngrașă. Mai bine mânânci fructul crud.

22. Vezi punctul 19.

23. Nu ține diete, că după ce se termină, recuperezi tot.

24. Ține diete non-stop, poate așa ajungi ca modelele din reviste.

25. Nu te înfometa, că-ți încetinești metabolismul.

26. Înfometează-te. It’s the only way să mai vezi 5 în față, la cântar. Vreodată.

27. Du-te la sală zilnic.

28. Nu exagera cu sportul. De 3 ori pe săptămână e de ajuns.

29. Fii fericită și împăcată cu propriul trup, acceptă-te așa cum ești.

30. Scapă de colăcei, de burtă, de aripioare, de celulită. În 6 pași simpli.

dieta perfecta

70 thoughts on “Cum să slăbești sigur în zece pași

  1. genial! bineînţeles, ca să mai vezi vreodată 5 la cîntar – în faţă, că-n spate e uşor – trebuie mai întîi să-ţi propui să vezi 8, şi după aia 7 şi tot aşa. eu tot aşteptînd să văd 7 am ajuns la 9. aşa că naiba să le ia de diete şi sfaturi.

    • Aaa, păi daa! Că și eu aveam 6 în față, dar mi se părea că e 10…. Și de rău ce era 6 ăla, s-a făcut 7, apoi 8, acum e 7 din nou… 5 cred c-am avut în școala generală ultima dată. Nu am astfel de idealuri. Dar știu multe femei care au acel 5 drept reper. Not me :)))

      • Inainte sa nasc am vazut si 10 la cantar :-)))))) Dar acum vad 7 de vreo 2 ani si e bine. 6 ar fi ideal…..dar sa nu fim idealisti, ci mai bine cu picioarele pe pamant, pardon cantar. Zic

      • Exact :) cu 6 in fata ma consideram cam plinuta si eram asa nemultumita, iar acum am trecut … din apa plata :) la 7 … hmmm….mi-am invatat lectia….nu mai cobesc ca sunt obeza, incerc doar sa revin la situatia in care ma vedeam plinuta :)

  2. Din pacate aceste sfaturi contradictorii sunt rezultatul naivitatii populatiei. Nutritionisti ar trebui sa fie putini, doar de 3 ani a absolvit prima generatie din tara. Fac si eu parte din ea, dar e greu sa ne facem loc printre cei autoproclamati nutritionisti…cu gura mare, insa putina stiinta. Am ras copios oricum, chiar daca in esenta este trist.

    http://www.modernfamilydiet.com

    • Imi imaginez ca trebuie sa fie tare frustranta pozitia in care va aflati, dar credeti-ma ca si aici, in partea asta a baricadei, frustrarea e uriasa! Chiar daca e mascata de ironie si bascalie poate ieftina. Avem o problema. Cum o rezolvam?

      P.S. Evident ca ma apuc de citit site-ul dvs acum, logic, cum altfel? :)))

      • “Problema” se afla de cativa ani in parlament. Chiar noi am inceput demersurile pentru a forma un cadru legal al acestei profesii. Asa cum doar medicii trateaza afectiuni, ar trebui ca doar specialistii sa dea sfaturi despre alimentatie. Nu de alta, dar este atat de usor sa iti faci mai mult rau decat bine sau cum vad in jurul meu, sa dezamagesti persoane ambitioase, care poate chiar doresc sa slabeasca…insa nu cu pretul sanatatii. Am inceput de nici o saptamana, dar voi incerca sa dezvolt cat de mult acest blog si sa desfiintez miturile prin exemple concrete. Asta in timp ce parlamentarii sunt ocupati cu indesarea burtilor in costume scumpe…ce ii intereseaza pe ei ca mai nou exista parizer bio?!

        • Succes! Si eu ma confrunt, in zona mea de activitate, cu lipsa de actiune a parlamentului. Ma refer la faptul ca legea care interzice fumatul in toate spatiile publice treneaza de vreo… 3 ani. Macar bucata care se refera la fumatul in spatiile destinate copiilor (locuri de joaca, parcuri etc) sa fi fost rezolvata. Nu e. Unde nu e dorinta, nu e nici putinta. Din pacate

          • Subscriu si doresc sa mai adaug inca un lucru(legat de fumat): intr-o societatea civilizata si educata (corect), nu ar trebui sa fie nevoie de legi oficiale pentru a interzice fumatul in spatii publice.

          • si legat de nutritie… in primul rand trebuie sa se constientizeze un lucru foarte simplu, dar foarte important: noi suntem o societate de consum si toata ziua(si noaptea) suntem sfatuiti (prin reclamele din spatiul media) sa consumam (sa cumparam electronice si electrocasnice, masini, coca-cola, mcdonalds, kfc, carne(sau orice altceva) la pret redus de la cutare si cutare supermarket etc.).. Putini oameni pot ramane imuni la aceste “stimulari” de pe piata de consum, adica doar oamenii care au un anumit nivel de educatie si o anumita inclinare spre acceptarea unor adevaruri pe care nimeni nu vrea sa le auda..

          • Nici macar aceia. Publicitatea foloseste mijloace de transmitere a mesajelor care deseori sunteaza planul rational si se duc direct in subconstient. Nici macar un om educat, care lucreaza in marketing sau in publicitate (deci teoretic stie cu ce se mananca treaba asta) nu scapa de fiecare data.

    • De acord. Naivitatea si implicit lipsa de educatie (in ceea ce priveste alimentatia) a populatiei au condus in timp la aceasta stare de fapt. Autoproclamarea nutritionistilor e sport national. Iti inteleg si eu frustrarea dar nu sunt de acord cu declaratia cum ca exista “adevarati nutritionisti” doar de trei ani. Nu sunt nutritionist, dar am facut “nutitrie” in timpul studiilor universitare (sa tot fie 10 ani de atunci), asa ca stiu ca exista (si au existat cu mult “inaintea mea”) atat catedre cat si profesori specializati de nutritie. Din pacate pentru voi, nutritionistii (cei cu patalama la mana si pasionati de domeniul asta) nu puteti accede in primul esalon datorita regulilor strambe ale societatii… De aceeasi frustare sufar si eu si o pun tot pe seama lipsei educatiei: toate organismele de control in industria alimentara din Romania sunt “controlate” de medici veterinari. Iar cei care sunt specializati in acest domeniu sunt lasati cu ochii in soare. Cum ar putea un medic veterinar sa inteleaga un intreg proces de productie (al iaurtului de ex) si sa si identifice punctele critice de contaminare si ulterioara alterare a produsului, ma depaseste total… E ca si cum eu, m-as uita la cainele lui si i-as spune ca ar trebui operat ca mie imi pare a fi gaina…

      • Prima promotie de nutritionisti licentiati a absolvit in anul 2011. Cand m-am inscris eu la aceasta facultate, tocmai se infiintase. Nu contest faptul ca s-a predat nutritie si la medicina si alte facultati si ca absolventii acestora sunt informati, insa noi am invatat ani de zile doar asta si am avut norocul sa fim lasati sa practicam in spitale in tot acest timp. Oricum nu iti imagina ca sistemul de invatamant a fost unul exemplar. Cine a vrut sa invete a cautat in sistemele americane, spaniole, engleze, informatii suplimentare. Manualele dupa care am invatat noi, ma amuza si acum…nu prea au legatura cu realitatea

      • Catalin, gresesti atunci cand contesti faptul ca un medic veterinar nu are pregatirea necesara pentru a controla procesul de productie a alimentelor.Medicina veterinara are multe specializari, nu suntem toti clinicieni (eu sunt, dar nu despre mine este vorba), cei care lucreaza in controlul alimentelor doar asta fac.Pentru convingere iti pot trimite cursurile de Controlul si igiena alimentelor, cele pe care le am facut toti, nu cele pe care le fac cei specializati, si chiar si ele ar fi suficiente…Doar ca asta nu are legatura prea mare cu subiectul, respectiv cu nutritionistii umani.

        Diana, am ras cu lacrimi citind articolul tau.As mai completa cu vreo 10 pozitii…:)))

    • Nu e neaparat rezultatul naivitatii in sine, ci doar a unui fapt pe care orice student de la medicina ti-l poate explica mai bine: corpul uman e o masinarie nu doar complexa ci individualizata de stilul de viata. Cunosc un nutritionist din Dubai care, atunci cand iti da o dieta, vine si sta cu tine cateva saptamani, timp in care iti studiaza stilul de viata si posibilele efecte pe care le are asupra corpului. Iar dieta + programul de miscare, etc pe care ti le da, nu sunt o chestie programata doar pe zile ci si pe stari. De ex, atunci cand te macina stresul, trebuie sa-ti ajustezi dieta. Cand esti nervos, la fel. Cam toate de pe lumea asta iti afecteaza corpul.
      Si nu exista reguli generale. Da, in vasta majoritate a cazurilor grasimile saturate nu sunt utile pentru ca nu pot fi procesate eficient de corp. Asta nu le face rele, nu se depun in toate cazurile (inca nu exista un studiu riguros si concludent care sa le lege de probleme de sanatate), etc. Dar de asemenea nu e ceva 100% general. Sunt oameni al caror stil de viata din copilarie a condus la un metabolism suficient de puternic incat sa poata, uneori, sa faca ceva cu acele grasimi saturate. Sau sunt oameni care ‘sufera’ de o mutatie geneta sau disfunctie hormonala care sa le permita acest lucru.
      La fel, carbohidratii sau cafeaua, te afecteaza diferit in functie de stilul de viata (si asta nu inseamna doar gradul de activitate vs sedentarism, inclusiv activitatea mentala sau stabilitatea mentala, de ex). Etc, etc.
      Cei care scriu despre nutritie sunt oameni care au gasit ceva ce merge (in unele cazuri cel putin) dar asta nu le face deloc aplicabile in toate cazurile.

  3. :)))))))))))))) offff pe sufletul meu acest articol! nu cred ca m-a facut vreo citire mai fericita :))) de ce? pentru ca gandesc la fel (si sunt tare convinsa ca nu sunt singura) dar in sfarsit am vazut negru pe alb toate confuziile mele :)))

    • Dupa articolul asta, dsi credeam ca sunt singura fucked up in cap de prea multe informatii, am constatat ca nu, nu sunt deloc singura. Si da, confuzia domneste la greu! Si ne zbatem si ne chinuim si tinem diete sau practicam diverse stilurid e viata…. dar cu ce pret? Si pentru cine? Oare chiar facem toate astea pentru noi? Food for thought.

      • nu esti singura si indraznesc sa spun ca deep inside stim deja ce ne trebe si ce tb sa facem. netul in surfam pt motivare, nu pt metoda.

  4. sunt confuza! sau… poate nu? :)) mi-a placut asta “Carbohidrații fac bine la creier, dar nu mânca făinuri rafinate, ci numai integrale! Fă-ți pâinea în casă. Musai cu maia. N-o mânca însă, că îngrașă. Doh!”, si in loc de “Doh” ar fi mers super “Dough!” :))

      • :))))) cat am ras! asa e, se bat cap in cap si fara cap. daca ai cap, iti bagi piciorul si faci in asa fel incat sa nu exagerezi si sa iti fie bine. Iar eu zic ca am simtul umorului fooooaarte dezvoltat (pot confirma inclusiv profesorii si colegii care faceau orele pe hol din cauza mea!) Cu morocanosii nu ma bag.

  5. Tareeeeee :)))))) … si trist in acelasi timp :((((((. Ceva de genul rasul-plansul 😀 . Cine nu a trecut prin asta nu intelege . Fac si eu parte din categoria “confuza”

  6. eu am o confuzie si mai mare…cum putem sa dam jos kg prin niste diete care au la baza alimente procesate 100% , ticsite de E-uri si toate porcariile posibile?? pai cum mama ma-sii sa reusesti ceva cand toti “marii nutritionisti” cu diplome luate de la coltul strazii promoveaza toate prostiile de alimente..am ajuns ceva de genul: nu lua aia ca nu-ti face bine, ia asta ca e buna..( buna de te baga in boala!!!) si imi place faza aia: cele mai bune alimente sunt cele facute de tine, sadite, plantate de manuta ta…pai si daca stai intr-un oras( gen Bucale) ticsit de blocuri de ciment, noxe si cu putine spatii verzi, unde ai putea sa-ti tii o gradina? la coltul blocului in gradina tuturor, unde fac pipi si caca toti maidanezii (atat animale cat si oameni) ? pai mai avem noi ceva alimente naturale 100 %? nuuu, bineinteles ca nu mai avem, ca s-au desteptat marii chimisti ai tarii sa descopere metode de procesare a alimentelor si sa-si vanda “minunatiile”…toate institutiile sunt mana in mana…chimisti>producatori>companii farmaceutice>medici> etc,,,ca deh, tre’ sa manance si gura lor ceva, nu?! suntem manipulati si exploatati la modul cras si suntem prea orbi si prea slabi sa reactionam…ma mir ca nu ne vinde guvernul si presedintele tarii la americani sa faca studii pe noi..am fi candidatii perfecti ca le avem pe toate!!!

    • Wow Iko… Om avea noi frustrari, recunosc, dar ale tale ma termina psihologic, cel putin pe mine.
      Sa le luam cu inceputul:
      E-urile, mama lor de tampenii si idiotii aia de chimisti care s-au apucat sa proceseze alimentele…
      Exact ce spuneam mai devreme, lipsa de educatie si ignoranta totala; sursele tale de informatie “da pa net” si de la TV te-au format intr-un consumator ofuscat, dar n-ai pune o clipa pe ceva materiale de specialitate sa te documentezi.
      E-urile (aditivi alimentari) sunt folositi ca si suport in procesul tehnologic, tocmai pentru ca noi ca societate an evoluat si nu mai avem timp fizic sa ne “ocupam” si de alimentatie. Si vrem ca painea noastra sa fie proaspata 30 de zile (cand in STAS-urile tehnologice e stipulat clar 72 ore); laptele sa fie low fat, gemul sa fie low sugar si alte asemenea. Tot ce tine de utilizarea E-urilor este reglementar la nivel european de un organism international recunoscut de tot ceea ce inseamna legislatie (inclusiv cea din RO). Otrava nu este data de substanta in sine ci de doza in care se foloseste. Stii…e ca si cum tu ai baga fast food toata ziua si ai fi mirat/a ca te-ai ingrasat.
      Si “chimistii” aia stiu bine ce fac, crede-ma pe cuvant pentru ca in industria alimentara se cam greseste “once in a life time”.
      Stiai oare ca sunt ingrediente naturale folosite in procesele tehnologice care sunt catalogate si etichetate ca si E-uri? Asta e modul de control. Asa functioneaza lucrurile in domeniul asta.
      Eu prefer oricand un aliment procesat in locul unui “fara E”-uri dar cu ris crescut de dezvoltate a microorganismelor periculoase (bacterii, mucegaiuri etc). Safe food, get it?

      Si da, si gura “chimistiilor tre’ sa manance”. Doar ca ei stiu sa manance mai “safe” decat restul gurilor.

      Si stii ce-i ciudat: in 5 ani de fac. am facut doar 1 an chimie (anorganica si organica) si n-a avut nici cea mai mica legatura cu industria alimentara.

      Sper ca ti-am deschis apetitul pentru ceva lectura de specialitate si sper ca vei vedea lucrurile din alta perspectiva…

  7. Cam la fel e si cu diversificarea la bebelusi. Eu am capiat citind despre asta dar greu gasesti idei comune. Sa incepi cu cereale. Ba nu, ca sunt doar balast. Sa-i dai suc de fructe. Nu-i da, ca sunt bombe calorice. Te doare capul!

  8. deci super tare articolul! desi razi cu lacrimi, in acelasi timp e trist!chiar nu mai stii ce sa alegi in ziua de azi, stil de viata, sau te faci vegetariana sau totusi o cura ar fi bine?!

  9. :)) foarte misto articolul… totusi eu pricep ca fiind logica urmatoarea abordare… carne slaba ok, dar nu cantitati exagerate… la fel si cu lactatele… faina & co bune integrale in cantitati mici… fructe bune in cantitati mici…. carbo in prima parte a zilei… proteine in partea a doua… orice excess dauneaza…. orice junkfood sau orice bomba calorica (prajituri, unturi etc) doar ocazional… una.. 2 portii pe saptamana…. sport zilnic 30 min… de 3 – 5 ori pe sapt daca e o ora sedinta…. prea mult e cand n-ai zi de repaus si bagi fiare peste o ora pe zi.. somn.. sex ok… cat mai putin stress. cel putin asta functioneaza la mine.

  10. Mda Stiti ce m-am gandit eu ca slabeste bine..Un razboi sa nu mai existe mancare si televizoare cu reclame,atatea magazine ,un pic de mancare in camara si mult effort sa o obtii.In rest e f adevarat ce scrie

  11. E genial articolul. Eu nu mai suport terorismele alimentare. M-am săturat de triliardele de sfaturi sfertodocte. Toți mânâncă dar nu toți se pricep la mâncare :D.
    Eu vream acum ceva vreme să fac o listă cu ce trebuie să mănânc zilnic pentru a trăi 100 de ani sau ceva așa (genul ăla de articole: un măr pe zi, un avocado pe zi, un pahar de suc de fructe pe zi, un bol de orez, turmeric, ghimbir, rodie etc). Mi-am dat seama că ar trebui să petrec totată ziua cumpărând și mâncând…

  12. Ooo da, made my day too!
    Personal n-am tinut diete ever si nici nu am de gand. Organismul nostru e mai inteligent decat credem noi. Atata timp cat nu esti sedentar (te misti suficient de mult intr-o zi), incerci sa mananci alimente proaspete si oarecum sanatoase si nu faci excese, corpul se va mentina la greutatea lui programata, pt ca, sa fim seriosi, in functie de statura, osatura, mostenire genetica avem un nr de kilograme diferit, pentru fiecare din noi.

  13. Mda.
    Ma duc sa cultiv niste rosii!
    Am niste samanta de la bunica, care o are de la bunica, care a avut nota 5 la chimie :)))

  14. pe 9 mai fac fix un an de cand m-am apucat de dukan. Acum 363 de zile aveam 93 kg pe cantar, acum 71-72 mentinut constant de mai bine de 6 luni (cel mai putin, in toiul dietei, ajunsesem la 68 – poate ca ma ambitionez luna asta sa revin la acea greutate). Apropo, sunt barbat la 27 de ani, poate ca de asta a si functionat asa de bine la mine (dupa primele 2 luni slabisem aproape 20 de kg), oricum, sincer, daca ar fi sa ma mai apuc inca o data de dieta asta, as sta de 2 ori pe ganduri, in schimb, cert este ca mi-a schimbat viata intr-un mod in care nu ma mai asteptam vreodata sa mai fie (in bine, in cazul in care nu s-a inteles). Am de gand sa tin dieta asta chiar toata viata daca asta inseamna sa ma simt bine cu/in corpul meu. Tot ce va trebuie este vointa si ambitie, nu cred ca (virgula) conteaza ce dieta tii atata timp cat tu te simti bine cu ea si da si rezultate. Bafta!

  15. M-a amuzat extraordinar articolul si am simtit frustrarea teribila deghizata cu umor! Una este imaginea estetica dar ce te faci cand este vorba de sanatate la mijloc!? La mine dupa multi ani de confuzie cu dietele si aplicat totul in moderatie si nici una in particular, na ca m-am pomenit cu o boala autoimuna de nici nu auzisem vreodata dar cumva o am. Si uite asa prin cautari catre o viata mai buna am dat peste o dieta specifica celor care au boli autoimune si in special pe sistemul digestiv. Se numeste Specific Carbohydrate Diet (SCD) si este dezvoltata dupa un alt model mai vechi recomandat celor cu Celiac. O doamna inginer (Elaine Gottschall) in bio chimie moleculara, si-a vindecat fata (care traieste bine mersi) de colita si si-a dedicat toata viata sa testeze in conditii stiintifice modul in care diferite ingrediente se absorb in corp – si care sunt procesele de digestie optime si cu ce trebuie sa ne alimentam sa punem cat mai putin efort pe sistemul digestiv si sa ajutam vindecarea in mod natural. Dansa a murit in 2005 la 84 de ani. Acum 8 luni am inceput dieta cu entuziasm si cu increderea ca hrana imi va fi medicament. Dieta este restrictiva (mai ales ca invatata din copilarie sa mananc intr-un anumit fel + noi romanii alaturam multa emotie de fiecare fel de mancare) , dar sunt foarte multe informatii, website-uri, retete de SCD pe Pintrest si pe multe alte site-uri si apartin unui forum SCD in Anglia cu oameni foarte binevoitori si care au experienta de ani de zile in dieta asta. Mananc in mod foarte variat, gatesc multe retete adaptate si uite asa nu sint niciodata plictisita in bucatarie :) Mama este fericita ca ii este fata sanatoasa si a invatat ce sa imi gateasca si cum ca atunci cand vin acasa sa am totusi placere sa stau la masa si sa ma bucur! Nu mai mananc cereale (adica paine, pizza, pasta, porumb – mamaliga) fara orez, fara zahar, fara lapte fluid – doar iaurt facut de casa cu anumite colonii de bacterii, fara cartofi si alte legume cu amidon gen cartof dulce si pastarnac. NU e usor, dar nu mai am nici un simptom al bolii Chron, am mai multa energie decat mi-aduc aminte sa fi avut in fara de cand eram copil, si in proces am slabit 12 kg (de la 78 la 66) care imi rasfata si imaginea personala si este un bonus, tinand cont ca nu asta era principalul scop ci acela de a-mi insanatosi tractul digestiv. Toti doctorii specialisti de aici au fost aroganti cand au auzit ca tin dieta asta – cu o ignoranta totala si in mod ridicol mi s-a spus sa mananc ce vreau ca nu va face nici o diferenta!!! – si m-au fortat aproape sa iau medicament dupa medicament si ma simt tare impacata cu mine insami ca am avut prezenta de spirit sa spun “nu, multumesc”. Un singur doctor gastro-enterolog de data asta din Bucuresti, a spus ca dieta de care vorbesc are baza stiintifica, lui ii pare perfect logica si sa ii dau inainte (dar el nu lucra cu toate companiile farmaceutice cu care lucreaza echipa mea de boli inflamatorii din Manchester :D). Mananc foarte multe fructe, legume, peste, carne organica (adica animalul a fost lasat la aer si la soare si a pascut pe pasuni fara chimicale), oua (organice bineinteles), iaurt facut in casa, unt, miere, diferite nuci si foarte multa apa! Ce nu pot digera eficient “juicez” la greu si imi incep ziua cu intestine fericite :):):):) La mine cred ca boala a simplificat totul si desi am avut multi ani dubii despre propria imagine, acum ma simt bine asa cum sunt, cu un 6 inainte si cu zambetul pe buze! Nu ma mandresc nici macar cu faptul ca l-am nascut pe fi-miu natural si fara tranchilizante..ma mandresc cu faptul ca nu mananc zahar si paine de 8 luni:):):) nu pentru ca ar fi ceva asa iesit din comun, ci pentru ca mi-am depasit niste limite peste care credeam ca nu voi putea trece niciodata! Diana, iti doresc o viata sanatoasa si plina de entuziasm si zile frumoase!! Imi place foarte mult cum scrii si imi place atitudinea ta care imi pare …. ca un manunchi de baloane colorate!!

    Despre SCD
    http://www.breakingtheviciouscycle.info/home/

  16. Very funny but adevărat. Vezi tu uneori si prea multa informație strica! Eu tot incerc sa schimb10 in 7 dar greu. Deocamdată incerc sa imi ascult organismul.

  17. Cel mai bine este sa incerci tu sa adopti un stil de viata vegan/proteine animale si sa vezi care iti este bun pentru corp. Dar ar fi bine sa nu ne gandim doar la slabit cand facem alegerea. Acest stil ar trebui sa fie unul pe viata. Eu sunt vegana de ceva timp si crede-ma ca mananc foarte multi carbo si chiar slabesc. Mananc cartofi,orez,paste din porumb,salata fara ulei cu zeama de lamaie(seara-fierte),budinca de chia/fructe/smoothieuri de banane cu curmale dimineatza,.Asa si slabesc si am si tenul curat,etc…Sport fac maxim de 4 ori pe saptamana cand chiar am timp….Cauta Freelea the banana girl daca te intereseaza :)

  18. Pingback: Linkuri de weekend

  19. Apropo de: 15. Bea apă pe stomacul gol.
    as adauga si: Nu bea apa inainte de masa ca iti diluezi sucurile gastrice
    apoi: Mananca cat mai multe supe, sa te hidratezi :)
    altele:
    Nu bea alcool niciodata, ca omoara neuronii
    Bea un pahar de vin rosu pe zi
    Nu bea cafea niciodata, ca-ti face rau la inima
    Bea o cafea pe zi, stimuleaza digestia, aparatul circulator
    Nu bea cafea ca te deshidrateaza si faci pietre la rinichi
    etc 😀

  20. Pingback: Epoca suflatului în iaurt | Câteodatã Soare

  21. Prima regula in nutritie: invata cum functioneaza corpul uman la nivel celular si ce are nevoie la nivel celular, echilibrul acido-bazic, cum se face digestia, cum se efectueaza schimbul de substante, nutrienti etc;
    2. observa cum functioneaza corpul tau, ce-ti face bine si ce nu;
    3. invata sa mesteci mancarea suficient de mult;
    4. invata sa te hidratezi corect, cum si ce fel de apa bei;
    5. fa miscare mai des;
    6. iubeste;
    7. observa-ti gandurile, emotiile, reactiile, ce crezi despre tine si despre ceilalti.

    Si ar mai fi :) Toate acestea se inregistreaza la nivel celular, care activeaza si dezactiveaza anumite gene, hormoni etc :)

  22. Hehehe! So true! Cumva cred ca toate sfaturile astea nu se pot aplic pentru toata lumea. Cred ca cheia tine de persobalizare. Fiecare stie mai bine ce i se potriveste si cum reactioneaza organismul sau, asa cum am observat cat de bine ii prinde unei prietene sa manance carne de vita sau sotului meu, numai fierturi si chestii la cuptor, in loc de raw vegan. Amuzant e cum incearca unii si altii sa ti le bage pe gat cu forta crezand ca exista un leac universal, dar asta e o alta poveste…

Leave a Reply