Pasca mă-sii

Am 31 de ani, 2 copii, sunt ditamai fimeia măritată și nu știu să fac Pască. Sau cozonaci. Sau să înroșesc ouă. În continuare, sărbătorile mă regresează teribil și ajung din nou copil, în casa mamei care face de toate. Iar eu… sunt în vacanță. Ei, nu chiar vacanță, pentru că privilegiul de a freca menta mi s-a retras odată cu primul meconiu slobozit de fi-miu, proaspăt născut, dar orișicât. Oricând ne putem încuia în baie, mimând o crampă, nu?

Ei bine, sufăr de acest complex – al insuficienței materne. Nu ești suficient de “mamă”, dacă nu frămânți cozonaci. N-o spun deloc peiorativ, realmente asta cred. Pe de altă parte, nu-i ca și cum cineva mă leagă fedeleș în ajun de sărbători și-mi interzice să intru în bucătărie. Și mă gândesc că în noianul ăsta modern, în care se rescriu structuri familiale și înotăm prin tot felul de tehnici de parenting, care mai de care menit să reinventeze roata, părinții noștri stau și se scarpină în cap și nu înțeleg unde ne e, de fapt, problema?

Oricâte lupte interioare am avea, Pasca mamii rămâne Pasca mamii.

Woman taking cherry pie from ovenMă uit și eu pe Facebook, ca tot omul. Văd mame care dau tradiția mai departe, care-și iau copiii lângă ele în bucătărie și-i învață “Rostul”. Freamătă newsfeedul de aluaturi dospite și copii fericiți.

La noi în casă, miroase a cozonac. Bunicii au venit, copiii sunt răsfățați, totul e așa cum trebuie s fie. Iar noi diseară o să ieșim în oraș.

After all, fiecare cu pasca mă-sii.

 

8 thoughts on “Pasca mă-sii

 1. Hi hi hi :-)
  Si noi la fel:35 de ani, 2 copii si habar n-am sa fac cozonac, sarmale, piftie, carnati, etc….Tot cu mama :-)

  • Buna intrebare! De unde si complexul aferent. La prima mana as raspunde: cofetaria Alice. Sau Ana. Sau vreo mamica handmade de pe Fb. Solutii sunt, dar rusinea ramane!

 2. Inainte sa implinesc 30 de ani am facut prima prajitura. De rusine ca aveam copii de 7 si 2 ani si nu facusem asta niciodata.
  Poate inainte de 40 o sa fac si primu cozonac :)
  Sfatu meu e sa incerci off season :))

 3. i-ati masina de piine. Apoi cere, din gura in gura, o reteta de cozonac, dar cu pasii asa, mura in gura, eventual un film p youtube. Si iti iese.

  • Cred că problema mea e mai curând una de blocaj mental, decât de neștiință. Vorba ta: mașină de pâine, rețetă și gata! Trebuie eu să-mi depășesc blocajul :))))

Leave a Reply