Uimitoarele asemănări dintre pisici și bebeluși

Râdeam deunăzi cu cineva pe Facebook și-i mărturiseam că pisicile ne-au fost cel mai bun training pentru copil. ”Primii copii”, cum îmi place mie să-i alint pe cei doi protagoniști, ne-au antrenat pentru atât de multe lucruri ce țin de creșterea odraslelor proprii, încât nu pot decât să recomand celor care-și doresc să perpetueze specia, să-și facă mâna (vorba vine) cu… pisici. 
Înainte de toate, menționez că:

– nu, nu am dat pisicile de cum am aflat că sunt însărcinată;
– nu, nu am mai schimbat eu nisipul din litiere, periclitând sănătatea copilului;
– da, am testat și paratestat de toxoplasmă blănoasele;
– nu, nu aveau;
– nu, nu le-am dat nici după ce am născut;
– da, mâțele au acces la bebe.

Să purcedem acum la riguroasa analiză:


SOMN

Nevoile de somn ale unui nou-născut și ale unei pisici seamănă ca două picături de apă. Ambele specii par să sufere de confuzia noapte-zi, desfășurându-și multe activități noaptea și dormind cu nesimțire taman ziua, când tu ești programat să, spre exemplu, stai treaz. Ca într-o perpetuă schimbare de oră, ora 7 va deveni ora 3. O să zici mersi pentru toate acele nopți în care somnul perfect ți-a fost întrerupt nemilos de un motan care dădea ture zgomotos prin casă ori de o pisică pe care a apucat-o torsul fix în urechea ta. Ca un maestru zen, vei fi învățat deja să accepți prezentul și să renunți la atașamentul față de somn.

Iar cine dorește să execute deja celebrul co-sleeping, își face rodajul cel mai bine cu o pisică. Abilitatea omului de a feri pisica în timpul somnului, pisica altminteri culcușită în cele mai dubioase poziții-și-locuri-capcană în pat, cerând parcă un genunchi în cap sau un cot în botic, vor fi deosebit de utile, când între tine și partenerul de pat, viață și odrăslit se va iți copilul, formând H-ul perfect din trio-ul la fel de perfect. Vei mulțumi Cerului că ți-ai dezvoltat al șaselea simț la ferit ființe vii, noaptea, prin somn, în pat.


ALIMENTAȚIE


Nimic pe lume nu va putea amâna declanșarea alarmei de foame!!! Oriunde-ai fi, vei fi găsit. Miau. Miau. Miau. Miau. Miau! Miau! MIAU!!!! Ce dracu nu-nțelegi?!?! Mi-e foameeee!!! Și la fel va fi cu cel mic. Nu contează că laptele nu s-a făcut, nu s-a dezghețat, că vrei să faci pipi înainte să te așezi la alăptat jumătate de oră! It’s now or freakin’ never. 

Vei ști că nu orice borcănel de mâncare e bun pentru pisica ta… ăăă… pardon, puiuțul tău, iar dacă ai probleme la diversificare și copilul biped nu acceptă nici în ruptul capului lingurițe, biberoane și cănițe, te va duce capul să încerci să-l hrănești cu… seringa! Așa cum ți-ai hranit pisoiul de câteva zile, când abia îl culeseseși din iarbă/pungă/tomberon/…..  


ALTELE:Vei învăța să tai cu precizie chirurgicală unghiile unei ființe care nu vrea să stea locului. Vei învăța să te joci la nivelul solului. Vei constata cu uimire că nu trebuie să investești în jucării complicate și scumpe; sunt de ajuns cablurile, pet-urile, mingiuțele și apropo, laserul pe covor este distracția maximă pentru ambele specii. Dar cel mai important, vei învăța să iubești, să dăruiești, să lași de la tine și să-ți ai spațiul personal umplut și de altceva în afara propriei persoane. 

 So have a cat! Or a kid! Or both :)

2 thoughts on “Uimitoarele asemănări dintre pisici și bebeluși

  1. :)))) deci da! noi astia cu pisicile suntem antrenati, trebuie sa recunosc! si da…am hranit copilul cu seringa atunci cand situatia disperata ,din capul meu ,a cerut-o :))

Comments are closed.