Baricada din buda

”Uneori mă baricadez în toaletă.”

#asaincepe

Nu e povestea unei soții abuzate sau a unui copil traumatizat, nici a vreunui bolnav psihic. Veți fi surprinși să aflați că există printre dumneavoastră, persoane (în general femei) care au acest mic secret: refugiul în toaletă. Iar în general, în viața acestor persoane femei există, ați ghicit, copii!Sigur, baricadarea în toaletă se petrece numai cu soțul acasă, pentru că altfel, mamele sunt responsabile și nu-și scapă copiii din ochi nici măcar când fac un biet pipi. Cum, nu știați? Se face pipi cu copilul în brațe. Lăsând la o parte ironia, odată ce copilul iese din faza de moluscă, tip unde-l pui acolo stă și începe să mișune, adevărul e că trebuie să fii cu ochii pe el, dacă nu vrei să te trezești că linge cuminte o priză sau că folosește coada motanului pe post de suzetă. Așa încât, îți place sau nu, faci pipi ori când doarme, ori cu el de față. Dar nu despre aceste momente magice vreau să vorbesc, ci despre celelalte, când co-procreatorul este și el acasă.

Dintr-un motiv care-mi scapă, dar care poate fi lesne sondat de fiecare, cu un psihanalist în spate, multe mame au o reticență în a pune copilul în brațe soțului, cu simpla explicație: e rândul tău, eu mă duc să citesc jumatate de oră. Timp care să-i fie respectat, fără a fi întreruptă cu: Ăăă, știi cumva unde găsesc o suzetă curată? / Plânge, ce-i fac?!? / Crezi că trebuie schimbat?? și alte dileme existențiale. Ei bine, nu. Dintr-o jenă bizară, femeile găsesc de cuviință să se scuze când își lasă copilul mai mult de 5 minute în grija soțului și ajung să prelungească anumite necesități pentru simpla bucurie de a nu face nimic (vorba vine, hehe) timp de 20 de minute. Sau jumatate de oră.

Apometrele se dau peste cap, dușurile durează minute în șir, constipația lovește zilnic… orice, orice este nevoie pentru ceva liniște. ALOOO! Spitalul 9!!! E normal ca și mama să vrea să stea cu deștu-n nas! Hai c-am zis-o. Da, e firesc să vrem pauză și nu, asta nu înseamnă că nu ne iubim copiii!

Mi se pare vulgar să ajungi să mimezi dureri de burtă pentru simplul privilegiu de a te bucura de liniște. Cunosc mame care mănâncă pe ascuns în toaletă, mame care beau cafeaua de dimineață pe tron, mame care stau în baie pe Facebook, cu apa curgând. Și toate, absolut toate sunt mame devotate.

Așa încât, dragi tați, vreți să-i închideți gura soției, care poate vă toacă mărunt că numai ea, numai ea, numai ea? Nimic mai simplu. Luați-i copilul din brațe și trimiteți-o afară din casă. Ori la culcare. Sau pur și simplu lăsați-o să facă ce vrea mușchiulețul ei. O oră.

Cât despre femeile care nu-și lasă soții să contribuie, dar se plâng de soartă, într-o postare ulterioară…

One thought on “Baricada din buda

  1. Pingback: Pasca mă-sii | Câteodatã Soare

Comments are closed.