Fericire. Ce cuvant mare

Lucrurile care ne fac fericiti sunt mii. Si cu toate astea, trecem prin viata cu o mina posomorata, ne tuna si ne fulgera in fiecare zi, ne petrecem zilele judecandu-i pe ceilalti si distribuind vini care-ncotro, uitand ca responsabili de fericirea proprie suntem numai noi. Nu iubitul, nu sotul, nu seful, nu parintii, nu prietenii. Doar noi.

Asa incat, leapsa primita de la Alexandra m-a facut sa ma gandesc la acele lucruri mici si multe care ma fac sa zambesc sau sa rad de-a dreptul, pastrand lista deschisa si invitatia la fericire asijderea, pentru oricine reuseste sa inteleaga acest mic adevar mare: fericirea depinde numai de noi.

Asadar, intr-o ordine aleatorie, omitand cu buna stiinta oamenii care ma fac fericita, incep sa sap printre amintiri vesele. Ma fac fericita:

pisicile mele si ale altora si ale nimanui (cred cu tarie si sustin ca pisica imi ia toate durerile, mai ales cele emotionale, de care se scapa mai greu; iar torsul matelor este cel mai bun calmant, se stie prea bine)

cartile pe care cu greu le las din mana; in general sunt cartile de citit pe tren sau la plaja, le stiti… sunt despre femei singure, la shopping

cartile pe care trebuie sa le citesc transcriind o buna parte din ele; sunt cartile care se citesc cu dictionarul alaturi si cu google-ul deschis, pentru o mai buna vizualizare a conceptelor

muzica anilor ’90 – da, cu explozia de boy bandz, in frunte cu N’Sync, cu piesele lor simple si melodioase, pe care le invatai dintr-o singura auditie, cu Sandra, Michael Jackson si cu Celine Dion;

muzica anilor ’30, ’40, ’50, ’60 – cu Frank Sinatra, Dean Martin, Louis Armstrong, Nina Simone si restul..

calatoriile care ma invata mai multe decat 12 ani de scoala la un loc; si inca nu calatoresc asa cum s-ar cuveni…

discutiile in care ma pierd si ma regasesc de saptezeci de ori si nu-mi dau seama cand au trecu atatea ore…

Or mai fi multe lucrurile care imi fac zilele frumoase. Dar cel mai frumos e atunci cand ma simt impacata cu mine. Cu trecutul meu, cu alegerile mele, cu problemele mele, cu deciziile mele, cu cei care nu mi-au facut bine, in esenta… cu mine.