Numai impresii. Numai figuri

Recunosc deschis ca n-am deloc fler la oameni. Rareori intuitia mi-a transmis semnale bune, dar, cum “rareori” pica la capitolul statistica, raman la prima afirmatie. In plus, ca si cum hiba asta n-ar fi fost de-ajuns, am si prostul obicei de a judeca oamenii la prima vedere. E drept, nu dau in gropi de superficialitate, dar e suficienta si o vorba nelalocul ei, incorect rostita sau pur si simplu un gand care nu cadreaza cu tiparele mele rigide ca sa deschid sertarul cu stampile, sa aleg si sa aplic: o proasta / prea cool / o fitzoasa / un cocalar / un dobitoc. Si gata, am terminat povestea, case closed. Next!

Vestea buna este ca, daca viata ma aseaza, totusi, alaturi de vreunul dintre ei, aproape de fiecare data parerea mea se schimba fundamental. Daca stau bine si ma gandesc, mai toate “iubirile” mele la prima vedere in materie de oameni s-au sfarsit prost si, similar, ar trebui sa invat odata si-odata ca ochii dati peste cap sunt, de fapt, un semn bun: this might be the beginning of a beautiful friendship.

M-am trezit de nenumarate ori inconjurata de oameni teribil de faini pe care, cu ceva timp inainte ii clasasem in mintea mea drept…. Mai bine nu mai zic. Cert este ca, desi cunosc toate aceste lucruri, prima impresie are un impact de-a dreptul grosolan asupra mea, imi paralizeaza ratiunea si se instaleaza comod fix intre viscerele mele, impiedicandu-ma sa vad omul intr-o maniera tridimensionala. Accept simpatiile si antipatiile, dar cand ele vin in 2 etape, ca-n publicitate, cu teasing si revealing … ehehe.. asta nu poate fi decat foarte obositor. Profit insa de ocazie si ma inclin in fata celor de care poate m-as fi bucurat mai mult, daca n-ar fi intervenit judecata mea anapoda, care mai mult incurca decat descurca.

Evident ca viata nu functioneaza in tabele si categorii. Evident ca ecuatiile au intodeauna mai multe necunoscute si ca, daca astazi nu mai suntem alaturi, asta nu inseamna ca faci parte din categoria “iubirilor la prima vedere” care s-au sfarsit prost. Nicidecum! Sau…. ?