Importanta micului nimic

Lucrez intr-o bransa plina de importanta. Imaginati-va ca, daca legendele Olimpului s-ar fi petrecut in bransa asta, razboiul troian ar fi izbucnit de la 2 milimetri calculati in minus ori plus sau de la un sticker pe care, culmea, n-a incaput Republica lui Platon.

Comparatia de mai sus este catusi de putin exagerata, va asigur. Iar problema cea mai mare este ca, intr-o asemenea breasla, fiecare fir de nisip mutat de la stanga la dreapta are potentialul de a crea adevarati guru ai jobului, care se vaita, se vaicaresc si isi repeta la nesfarsit faptele de vitejie. Sa fim bine intelesi. Aici nu e loc de modestie. Ai facut ceva? Cat de mic? Fa bine si da-le tuturor de veste. Urca-te pe piedestal, ia-ti o trambita si urla-ti realizarea cat te tin bojocii. Asa, toata lumea va sti ca TU esti omul pe care se poate conta.

Dupa 20 de ani de caractere polisate de sistem, paroxismul a patruns in cele mai nepotrivite locuri si se manifesta in toata splendoarea in cele mai dubioase momente. Isteriile izbunesc din nimic si prea multa energie se iroseste pe nimicuri. Asa incat, permiteti-mi sa le adresez 2 intrebari personajelor imaginare cu care port acest dialog:

1. Jobul tau salveaza vieti?
2. Ceea ce faci tu sunt chestiuni de viata si de moarte?

Si-atunci… de ce atata isterie?

P.S. A nu se confunda responabilitatea si seriozitatea (indiferent de ocupatie) cu exagerarea nimicului transformata in norma (din nou, indiferent de ocupatie).

3 thoughts on “Importanta micului nimic

  1. Dear!!!Dar chiar traiti – voiam sa scriu traim ,dar parca mi-e mai bine la margine, asa…- intr-o Republica a lui Platon, plina de amorfi, drogati si diletanti. Oamenii care au inceput in industria asta acum 18 ani…au ajuns fie la Socola, fie in parc pe o banca pretuind viata, fie niste tirituri care detin adevarul absolul al lumii si il mai si standardizeaza in cursuri de formare si corporate business pentru putzoi de 25 de ani care ating – ooaauuu!!- , mirajul. Diferenta dintre acea Republica si Asta este dragostea pentru VIATA! Aia, tot ce faceau, faceau in numele vietii! Aici, totul se face in nume personal. De aia nu are nici valoare.

  2. Madam Venat, bine punctat! La Socola inca nu mi's..dar mama cum ma pastea! Am ramas cu parcul si banca si tind spre dragostea de VIATA pentru care ma antrenez intens:) Tu Diana fata, de cate ori te citesc in mintea mea se coc intrigi si simtesc despre ce este scriitura dar ma tem sa zic cu voce:)))))))

Comments are closed.