Cateodata soare, cateodata nor

Acum ceva ani mi-am facut un blog. Pe care l-am numit simplu, “Armonia”. Era, daca vreti, o proiectie a starilor mele interioare, a lucrurilor care ma macinau la vremea respectiva si, imi amintesc, mai toate postarile mele se terminau “cu bine”. De fapt, asta fusese conventia pe care o incheiasem cu mine si cu (ha ha) “cititorii mei”, atatia cati erau. Tonul discutiilor trebuia sa fie civilizat, sa ne contrazicem dar s-o facem cu stil, sa preferam a spune o vorba buna decat una de ocara si tot asa. Asta inseamna “Armonia”. Un spatiu… cum altfel, armonios.

Cumva, la adapostul anonimatului (pe care nici acum nu-l parasesc intru totul), cu toate spaimele mele si fixatiile de care eram capabila, creasem un blog cu happy-end. Pe vremea aceea eram, in primul rand, mai tinerica, deci mai naiva si cu ceva mai multa speranta in ochi.

Intre timp, mi-a trecut. Mi-a trecut de multe si multe mi-au trecut de tot. Speranta din ochi parca nu mai e fata vesela, zvelta si cu parul lung de acum ceva timp. Speranta imi pare acum a fi o femeie in toata firea, grasa, cu parul taiat si mirosind a ceapa prajita. De fapt, Speranta era numele ei de fata. Acum o cheama Disperare. La un moment dat, prinsa in itele incurcate ale maturizarii (caci da, am crescut), mi-am dat seama ca, parca parca…, nu e totul atat de sumbru si de chinuit. Am realizat ca totusi sunt clipe in viata pentru care merita sa te zbati. Iar anul care-a trecut mi-a aratat cu varf (din fericire nu “si indesat”) cat de urati si deopotriva frumosi putem fi si cate zile trec pe langa noi fara sa le simtim. Nici pe ele, nici pe cei iubiti si nici pe noi.

Cateodata soare, cateodata nor. Enjoy reading.

4 thoughts on “Cateodata soare, cateodata nor

  1. Bine ai venit, Speranta!! Astept sa te citesc, zilnic, cu subiecte interesante si abordari indraznete! Sper sa devina un spatiu profund de “cultivare”. Un spatiu al excelentei!!
    Gratie!

  2. Haha! Delia, acum am citit commentul asta, dupa ce l-am citit pe celalalt… sapam si nu gaseam! L-am gasit aici :)

    NU stiu cat sunt in echilibru acum….hmm.. debateable…. Mai cercetam :)

Comments are closed.